زائر زائر
| موضوع: طريقة عمل الفراخ البانيه بطريقة جديدة الخميس فبراير 05, 2009 5:32 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته لقد عدت من جديد مع وصفة لذيذة الفراخ البانيه دجاج بانيه
المقادير و الطريقة:
1/2 كجم من صدور الفراخ (شرائح رفيعه بحجم كف اليد مخليه طبعا من العظم) (( 2كوب لبن عليه ملعقة بهارات + دقة ثوم + ملح + فلفل اسود + ملعقتين خل + ملعقة زيت زيتون) و يقلب جيدا و يوضع على الفراخ
و تترك ((كلما زادت الفترة في نقع الفراخ في اللبن كلما أعطى طراوة للدجاج و طعم مميز)
بعد ذلك نأتي بكوب من الدقيق + كوب من البقسماط + رشة ملح + رشة بهارات + رشة فلفل أسود و يخلط جيدا جيدا
و نأخذ شريحة شريحة من الفراخ و نضعها في الخليط السابق بدون بيض ((أكرر بدون بيض)) و تقلي في زيت غزير
واي خدمة وبالهناء والشفاء |
|